Meer Over Merken

Ahimsa, Brazilië.

Ahimsa heeft er vanaf dag 1 voor gekozen om enkel hun eigen overtuigingen te volgen:

Stel oude gewoontes in vraag en lok veranderingen uit, met veel respect en zonder schade te berokken aan mens, dier of de natuur.

Het hele productieproces van Ahimsa is dan ook milieuvriendelijk ontwikkeld en vindt plaats in eigen ateliers.

Wills Vegan Shoes, London, Verenigd Koninkrijk.

Will Green richtte Wills op om mens- en diervriendelijke schoenen aan te kunnen bieden aan betaalbare prijzen. Zijn collectie is gemaakt met microvezels die erg gelijken op leer. Ze zien er hetzelfde uit, gaan even lang mee, ademen en zijn bestand tegen water.

Als je goed gemaakte artikelen koopt, bespaar je automatisch geld en krijg je iets in de plaats om te koesteren en dat is sowieso beter voor ons milieu. Door zijn ethische schoenen aan betaalbare prijzen te verkopen, haalt hij alle barrières weg die tussen jou en een ethisch leven staan.

 
Vegetarian Shoes, Verenigd Koninkrijk.

Robin Webb richtte zijn bedrijf Vegetarian Shoes al op in 1990 (toen zaten wij nog gezellig in de lagere school). Als een dappere pionier, leerde hij gewoon zichzèlf een paar jaar eerder de kunst van de schoenmakerij aan. Toen hij hoorde dat er in Afrika schoenen gemaakt worden uit oude autobanden, zette hem dat aan het denken en al snel maakte hij schoenen uit al wat hij te pakken kreeg.

Als vegetariër wou hij uiteraard geen leer gebruiken en na de ontdekking van een synthetische Microfibre dat ze ook voor jachten gebruikten, was Robin niet meer te stoppen. Vegetarian Shoes was born!

Ethletic, Duitsland

Er zijn nog niet veel merken op de markt die kunnen zeggen dat ze 100% ecologische schoenen maken, maar de duurzame sneakers van het Duitse merk Ethletic komen wel heel erg dichtbij.

Bij elke stap in het productieproces wordt er gelet op duurzaamheid. Op de natuurrubberen zool ontdek je alvast het FSC label van de Forest Stewardship Council voor duurzame bosbouw en naast de sneakers zélf wordt ook het rubber voor de zool van de schoen op fair trade basis gemaakt. Fair trade schoenen met pit!

NAE, Portugal

NAE (No Animal Expoitation) is een Portugees schoenenmerk met een volledig veganistische filosofie. Ze werken met natuurlijke materialen zoals kurk en andere ecologische microvezels.

NAE wil een eerlijk en diervriendelijk alternatief zijn, tegen uitbuiting van mensen en met respect voor het milieu. Al hun schoenen worden in hun eigen land gemaakt.

Waarom veganistische schoenen? Waarom niet? NAE ontwerpt collecties met design, stijl en kwaliteit, “made in Portugal”.

MAIANS, Spanje

Maians is een schoenenmerk uit Barcelona dat opgericht is op 3 belangrijke pijlers: 100% met de hand gemaakt in Spanje, de “Barceloneta Lifestyle” en “The Sole Revival”.

  • Elk paar Maians wordt met de hand gemaakt uit regionale materialen en gevulkaniseerd rubber.
  • De Barceloneta Lifestyle staat voor een unieke “casual, but chique” stijl, die heel de stad met zich meedraagt.
  • The Sole Revival: Maians schoenen worden artisanaal geproduceerd in fabrieken die al generaties tot dezelfde families behoren en waar ze nog steeds de originele mallen gebruiken.
Rag Bag, Nederland

Rag-Bag is een Nederlands bedrijf dat mooie producten laat maken van oude theezakken, plastic afval of oude sari’s die zijn verzameld in de achtergestelde wijken van India. Ze werken er samen met verschillende kleine projecten  in Delhi, Calcutta en Tamil Nadu en hebben zo al voor een inkomen gezorgd voor meer dan 100 mensen.

Rag-Bag heeft zo al meerdere prijzen gewonnen, waaronder de ‘Brands with a Conscience‘ Award 2009.